Laatste nieuws


Hier vindt u het laatste nieuws van onze school
13-12-2018  14:25
Wie kent ze niet: Jan-Joost van Gangelen, Ronald de Boer, of Jan Boskamp. Vaak ex-voetballers die een voorbeschouwing geven op een wekelijkse wedstrijd in de KPN-divisie. Praten over kansen, gemiste kansen, of tips om het volgende keer beter te spelen.
Voor het project ‘Scoor een Boek’ gaan de leerkrachten van OBS Cantecleer  in januari voorbeschouwen met Jenneke Koehorst van de bibliotheek in Hardenberg. Het gaat om een heel leuk leesproject. De ogen van de leerlingen hoeven niet in trainingskamp, maar in de week van 4 februari a.s., doen we de aftrap. OBS Cantecleer uit Kloosterhaar, doet deze leesactiviteit samen met vijf andere basisscholen in de gemeente.
 
Naast een project in school, is er  ook een leuk gedeelte voor thuis: De Thuiseditie. De thuiseditie bestaat uit materiaal dat je thuis kunt gebruiken; zeg maar de thuiswedstrijd. 
Als 4 februari ‘de echte wedstrijd’ begint, is het de bedoeling dat alle leden uit het gezin zoveel mogelijk boeken gaan lezen. Ieder boek dat gelezen wordt, telt mee! Het leuke van deze wedstrijd is, dat er alleen maar winnaars zijn. Iedereen zal ongetwijfeld veel plezier beleven aan het lezen.
Naast het leesplezier, krijgt ieder gezin ook twee vrijkaarten voor Heracles.
De ‘leesselectie’ van onze school is afkomstig uit groep 5 en 6. We houden natuurlijk geen ‘selectiewedstrijden’; iedere leerling mag meedoen.
 
Op vrijdag 10 mei a.s. wordt op een spectaculaire manier de wedstrijd afgesloten. Op die dag mogen alle leerlingen naar het terrein van HHC Hardenberg. De dag wordt georganiseerd door de bibliotheek, de gemeente Hardenberg en Heracles.

28-11-2018  08:22
news_item20181128082226.jpg

De ouderraad heeft voor een luchtige Sint en Piet gezorgd!

26-11-2018  16:24
Niemand zal ontkennen dat lezen een belangrijke vaardigheid is. Stil lezen voor jezelf is leuk, maar voorlezen voor een publiek is zeker zo leuk. Maandag 26 november mochten de finalisten van groep 5-6 en groep 7-8 op ‘de voorleesstoel’ uitmaken wie OBS Cantecleer mag vertegenwoordigen op de gemeentelijk voorronde van het Nationale Voorleeskampioenschap 2019.

Jong aanstormend talent uit groep 5-6 mag nog niet deelnemen aan de gemeentelijke eindronde, maar mag wel laten zien wat ze in ‘huis’ hebben. 
De jury was dit jaar van mening dat de leespresentatie van Lisanne Moltman het beste uit de verf kwam. Van harte gefeliciteerd. Merel, Jasmijn, Merle, Amber en Delain, mogen volgend jaar een nieuwe poging wagen om schoolkampioen te worden.

Jolijn, Maudi, Luuk, Esmee, Benthe en Dani kwamen namens groep 7 en 8 in de ‘voorleesstoel’.
Het is een cliché, maar de jury moest echt even de ‘hersenen kraken’, om te bepalen wie onze school mag vertegenwoordigen bij de gemeentelijk voorronde. Na het nodige cijferwerk rolde Jolijn Lier als winnaar uit de bus.

Wij zijn in overleg met de bibliotheek over de organisatie van een ‘trainingskamp’ voor de voorleeskampioen. U hoort nog van ons.

 
16-11-2018  14:33
OBS Cantecleer doet ook dit jaar weer mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 25 jaar. De kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 kunnen hieraan meedoen. De eerste voorronde op school vindt plaats op woensdagmorgen 21 november. Uit deze groepen mogen de beste drie door naar de volgende ronde. We wensen alle deelnemers veel succes en vooral veel (voorlees)plezier! Op maandag 26 november is de finale van de voorleeswedsrijd op OBS Cantecleer. Wie mag onze school vertegenwoordigen tijdens de regio-finale! Doe je best!
29-10-2018  16:32
OBS Canteleer biedt de leerlingen mogelijkheid om gratis deel te nemen aan activiteiten georganiseerd door de Cultuurkoepel Vechtdal. De school stelt ruimte beschikbaar aan de cultuurkoepel. De opgave is overweldigend. Het maximum aantal deelnemers voor bijvoorbeeld game-ontwerpen is ruim overschreden. 

Onze voorzitter van het College van Bestuur van de onderwijsstichting Arcade is ook trots op het hoge aantal deelnemers aan de gratis toegankelijke, culturele activiteiten. Mevrouw A. van Heyningen zal op 31 oktober, tussen 12.45 uur en 13.00 uur het officiële startschot geven. Iedereen is hierbij van harte welkom.
10-10-2018  14:49
Vrijdag 12 oktober krijgen de leerlingen van onze school een brief mee met instructie voor het installeren van de SchoolApp. Vanaf die  datum zullen we ook vanuit de groep(en),  groep specifieke informatie gaan verstrekken via de SchoolApp aan ouders. Verder vindt u in de app onder andere: laatste nieuwsberichten, de kalender, nieuwsbrieven met daarin een overzicht van de weekkaarten.


 
02-10-2018  15:21
Het thema van de kinderboekenweek is “Kom erbij” en gaat over vriendschap. De Kinderboekenweek zal woensdag 3 oktober feestelijk geopend worden om 8.30 uur op het plein. U bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn. Alle kinderen zullen deze dag een werkblad “Boekenvrienden” mee naar huis krijgen, waarop ze kunnen invullen met welk boekenfiguur/ figuren ze wel bevriend zouden willen zijn. De week erop gaan we dit met alle kinderen van de school uitwisselen. Ook zullen we in de klassen op verschillende manieren aandacht besteden en praten met elkaar over vriendschap.