Laatste nieuws


Hier vindt u het laatste nieuws van onze school
12-07-2019  09:24
Beste ouders / verzorgers,

Bij deze willen we u allen heel hartelijk danken voor de hulp bij allerlei activiteiten. Van klassenouders tot luizenmoeders en van hulp bij sportdag tot het vervoer en van overblijf tot MR en van schoonmaak tot de activiteitencommissie en natuurlijk nog veel meer. Zoveel ouders die een rol spelen in het vereenvoudigen van onze werkzaamheden. Zonder iemand tekort te doen: Heel erg bedankt!!
We zien iedereen graag in goede gezondheid terug op maandag 25 augustus. We wensen iedereen een fijne vakantie!

11-07-2019  15:41
Tijdens de vossenjacht morgen is er regen voorspeld. De vossenjacht gaat ondanks het weer wel door! Graag even rekening houden met gepaste kleding en/of een paraplu.
11-07-2019  12:31
Beste ouders,
Vanmorgen kwam een leerling van groep 5/6 melden dat er krentenbaard geconstateerd is.
Zou u hier alert op willen zijn?
Bij voorbaat dank.
08-07-2019  09:39
Onderwijsstichting Arcade, waar onze school deel van uitmaakt, heeft een nieuwe website en een nieuw logo. Om dit te vieren krijgen alle kinderen van onze school vandaag of morgen een bal met daarop het nieuwe logo. Ook is hier een actie aan gekoppeld.
Neem je bal deze zomer mee naar een bijzondere plek. Bijvoorbeeld tijdens de vakantie of een uitstapje. Maak een foto en stuur deze naar ons. De mooiste foto’s worden beloond met een leuke prijs!

Wat moet je doen? Mail je foto naar foto@onderwijsstichtingarcade.nl. Volg de website www.onderwijsstichtingarcade.nl en like de Facebookpagina: Onderwijsstichting Arcade.

Alle foto’s worden op deze pagina geplaatst. Voorwaarde is dan ook dat ouders hiermee akkoord gaan.
We wensen iedereen veel plezier met de bal en natuurlijk een fijne vakantie!

20-06-2019  10:39
Helaas zijn gisteren tijdens de sportdag meerder kinderen in aanraking gekomen met de haartjes van de eikenprocessierups, met bultjes, blaasjes, blaren en veel jeuk tot gevolg.
Veel spoelen en verkoelende zalf kan een oplossing zijn om de jeuk tegen te gaan.
De haartjes worden nu door de wind verspreid en komen zo op de kinderen terecht. Deze zouden met een stukje tape verwijderd kunnen worden.

Vanmorgen is er onmiddellijk gekeken of er een nieuw nest zichtbaar is, dat was niet het geval. Maar we blijven alert en zodra er wel iets zichtbaar mocht zijn, ondernemen we weer actie richten een bestrijder.
13-06-2019  13:22
Woensdagmorgen 19 juni gaan alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8 een sportieve dag beleven met medewerking van de Sportservice Groep Hardenberg. Tijdens de sportdag gaat het niet om winnen of verliezen. Samen er een leuke dag van maken staat voorop. Verschillende sporten en spellen zullen aan bod komen, waarbij ook samenwerking een belangrijk onderdeel van de sportdag is. Heel fijn dat er veel ouders bereid zijn, deze ochtend een handje te komen helpen. We wensen iedereen veel plezier!

 
23-05-2019  09:58
23-05-2019  09:54
23-05-2019  09:53
06-05-2019  14:10
Vandaag gaan de groepsfoto's mee naar huis. De foto kost 2.50 euro. Graag gepast geld in enveloppe weer naar school. Neemt u de foto niet, dan de foto in de enveloppe terug naar school.
26-04-2019  13:53
Wat een top-week hebben we gehad. Van de opening maandag van Stan de Verhalenman t/m de afsluitende reünie zaterdag was het één groot feest! 
Er is in de klassen hard gewerkt aan het thema “vroeger en nu”, wat was er anders? De tentoonstelling in school was hier een mooie afsluiting van. Deze werd ook zaterdag volop bekeken door de reünisten. Ook werd zaterdag de tentoonstelling in het dorpshuis volop bezocht, daar waren de kinderen dinsdag al geweest. Geweldig hoe enthousiast de kinderen, teamleden en reünisten waren over het werk van Freddie Ekkel! Voor de kinderen was donderdag de afsluiting. ’s Morgens werd er eerst geoefend in de tent en daarna
stonden er bij school ‘oude’ spelletjes klaar. Van koekhappen tot steltlopen, iedereen was heel enthousiast aan het spelen. En natuurlijk ’s avonds de revue in de tent! Ouders en grootouders genoten van de kinderen. Wat hebben ze goed gespeeld en gezongen! De avond liep als een trein. Een aantal keer is er door de organisatie ook nog voor iets lekkers tussendoor gezorgd, wat het feest natuurlijk compleet maakte. Wat te denken van bijvoorbeeld de poffertjes van de echte poffertjeskraam? Deze viel ook bij de ouders goed in de smaak. Voor oud-leerkrachten en oud-leerlingen was de grote afsluiting natuurlijk de reünie… Een gezellig weerzien van oude bekenden. In de tent, in het dorpshuis en in school was het een drukte van belang. De organisatie had voor iedereen voor een drankje en een hapje gezorgd en iedereen sprak erg lovend over het geheel. Complimenten en bedankjes voor iedereen die deze feestweek mogelijk heeft gemaakt!
17-04-2019  21:47
news_item20190417214728.jpg

Verbazing alom toen ik vanavond in school kwam, waar was alles? Overdag was er al heel hard gewerkt om spullen boven te krijgen.
Wat een super verrassing!

Om ong. 19:00 uur waren vijf vaders aanwezig voor het zware til en sleepwerk. We zaten om 19.45 al aan de koffie.
Na de koffie nog even wat opruimen en... klaar!

Heel erg bedankt allemaal!


17-04-2019  11:08
news_item20190417110837.jpg

Alle kinderen worden getrakteerd op poffertjes. Wat een geluk!

15-04-2019  09:05
news_item20190415090549.jpg

Met z'n allen op het leerplein luisteren naar de verhalen van Stan.

01-04-2019  16:11
In de week van 15 t/m 20 april vindt een schoolfeestweek plaats. Met als afsluiting voor de kinderen de revue-avond donderdag 18 april. Dan is het feest nog niet voorbij, want op 20 april vindt de reünie plaats. Via de website van OBS Cantecleer, kan u (oudleerlingen en –personeel) zich hier nog steeds voor aanmelden! 

31-03-2019  21:35
Op OBS De Cantecleer vinden we hygiëne heel belangrijk. Handen wassen hoort daar bij, zeker in deze tijd waarin best wat zieken zijn. Na het niezen, hoesten, knutselen en natuurlijk het bezoek aan de WC.
26-01-2019  11:34
De activiteiten van De Koppel zijn altijd op een poster in school te bekijken.
Vanaf nu zullen ze ook op de website staan onder het kopje "ouders".
We hopen dat veel kinderen er gebruik van (gaan) maken.
16-01-2019  16:37
Met ingang van 16 januari is alle informatie betreffende de reünie te vinden op onze schoolwebsite. Zie menubalk op de homepage onder tabblad 'reünie'. Ook het aanmelden voor oud leerlingen en oud personeelsleden kan vanaf deze datum. Zegt het voort! Wekelijks wordt de opgavelijst bijgewerkt. Hier zijn de aanmeldingen te zien van iedereen die toestemming heeft gegeven voor publicatie van gegevens. We kijken met spanning uit naar de opgaves!
11-01-2019  14:09
Woensdagmiddag 16 januari is er voor de kinderen die meegedaan hebben aan de schoolfinale van de nationale voorleeswedstrijd, een workshop ‘Voorleestechnieken’. De workshop wordt gegeven op school, met medewerking van de bibliotheek Hardenberg. De workshop zal o.a. bestaan uit: tips over voorlezen, waar kun je op letten,  kinderen zelf laten experimenteren en werken aan presentatie en zelfvertrouwen. De workshop start om 13.15 uur.


 
07-01-2019  15:29
Onderwijsstichting Arcade, dat het openbaar onderwijs in de gemeenten Hardenberg en Coevorden verzorgt, viert feest. De onderwijsstichting zag namelijk op 1 januari 2009 het levenslicht en bestaat dus 10 jaar. Iets wat men niet onopgemerkt voorbij laat gaan.
De week na de kerstvakantie worden het personeel en de kinderen van de 28 scholen in het zonnetje gezet. Het personeel kan genieten van een heerlijke taart, terwijl alle leerlingen een jubileummok in ontvangst nemen.
Onderwijsstichting Arcade ontstond in 2009 uit een fusie tussen het toenmalige Coevonder en OPO Hardenberg. Sindsdien heeft men zich ontwikkeld als een innovatieve en vooruitstrevende onderwijsorganisatie. Zo liep en loopt men voorop als het gaat om de digitalisering. Een voorbeeld hiervan is het feit dat de leerlingen sinds drie jaar hun lesstof grotendeels op Chromebooks maken. Hierdoor kan er nog meer onderwijs op maat worden gegeven.
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe strategische beleid voor de komende vier jaar. Men gaat hierbij uit van de filosofie van ‘Voortdurend Verbeteren’. Talentontwikkeling in de breedste zin van het woord speelt hierin een belangrijke rol. Dit geldt zowel voor het personeel als de leerlingen. 

20-12-2018  10:57
13-12-2018  14:25
Wie kent ze niet: Jan-Joost van Gangelen, Ronald de Boer, of Jan Boskamp. Vaak ex-voetballers die een voorbeschouwing geven op een wekelijkse wedstrijd in de KPN-divisie. Praten over kansen, gemiste kansen, of tips om het volgende keer beter te spelen.
Voor het project ‘Scoor een Boek’ gaan de leerkrachten van OBS Cantecleer  in januari voorbeschouwen met Jenneke Koehorst van de bibliotheek in Hardenberg. Het gaat om een heel leuk leesproject. De ogen van de leerlingen hoeven niet in trainingskamp, maar in de week van 4 februari a.s., doen we de aftrap. OBS Cantecleer uit Kloosterhaar, doet deze leesactiviteit samen met vijf andere basisscholen in de gemeente.
 
Naast een project in school, is er  ook een leuk gedeelte voor thuis: De Thuiseditie. De thuiseditie bestaat uit materiaal dat je thuis kunt gebruiken; zeg maar de thuiswedstrijd. 
Als 4 februari ‘de echte wedstrijd’ begint, is het de bedoeling dat alle leden uit het gezin zoveel mogelijk boeken gaan lezen. Ieder boek dat gelezen wordt, telt mee! Het leuke van deze wedstrijd is, dat er alleen maar winnaars zijn. Iedereen zal ongetwijfeld veel plezier beleven aan het lezen.
Naast het leesplezier, krijgt ieder gezin ook twee vrijkaarten voor Heracles.
De ‘leesselectie’ van onze school is afkomstig uit groep 5 en 6. We houden natuurlijk geen ‘selectiewedstrijden’; iedere leerling mag meedoen.
 
Op vrijdag 10 mei a.s. wordt op een spectaculaire manier de wedstrijd afgesloten. Op die dag mogen alle leerlingen naar het terrein van HHC Hardenberg. De dag wordt georganiseerd door de bibliotheek, de gemeente Hardenberg en Heracles.

28-11-2018  08:22
news_item20181128082226.jpg

De ouderraad heeft voor een luchtige Sint en Piet gezorgd!

26-11-2018  16:24
Niemand zal ontkennen dat lezen een belangrijke vaardigheid is. Stil lezen voor jezelf is leuk, maar voorlezen voor een publiek is zeker zo leuk. Maandag 26 november mochten de finalisten van groep 5-6 en groep 7-8 op ‘de voorleesstoel’ uitmaken wie OBS Cantecleer mag vertegenwoordigen op de gemeentelijk voorronde van het Nationale Voorleeskampioenschap 2019.

Jong aanstormend talent uit groep 5-6 mag nog niet deelnemen aan de gemeentelijke eindronde, maar mag wel laten zien wat ze in ‘huis’ hebben. 
De jury was dit jaar van mening dat de leespresentatie van Lisanne Moltman het beste uit de verf kwam. Van harte gefeliciteerd. Merel, Jasmijn, Merle, Amber en Delain, mogen volgend jaar een nieuwe poging wagen om schoolkampioen te worden.

Jolijn, Maudi, Luuk, Esmee, Benthe en Dani kwamen namens groep 7 en 8 in de ‘voorleesstoel’.
Het is een cliché, maar de jury moest echt even de ‘hersenen kraken’, om te bepalen wie onze school mag vertegenwoordigen bij de gemeentelijk voorronde. Na het nodige cijferwerk rolde Jolijn Lier als winnaar uit de bus.

Wij zijn in overleg met de bibliotheek over de organisatie van een ‘trainingskamp’ voor de voorleeskampioen. U hoort nog van ons.

 
16-11-2018  14:33
OBS Cantecleer doet ook dit jaar weer mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 25 jaar. De kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 kunnen hieraan meedoen. De eerste voorronde op school vindt plaats op woensdagmorgen 21 november. Uit deze groepen mogen de beste drie door naar de volgende ronde. We wensen alle deelnemers veel succes en vooral veel (voorlees)plezier! Op maandag 26 november is de finale van de voorleeswedsrijd op OBS Cantecleer. Wie mag onze school vertegenwoordigen tijdens de regio-finale! Doe je best!
29-10-2018  16:32
OBS Canteleer biedt de leerlingen mogelijkheid om gratis deel te nemen aan activiteiten georganiseerd door de Cultuurkoepel Vechtdal. De school stelt ruimte beschikbaar aan de cultuurkoepel. De opgave is overweldigend. Het maximum aantal deelnemers voor bijvoorbeeld game-ontwerpen is ruim overschreden. 

Onze voorzitter van het College van Bestuur van de onderwijsstichting Arcade is ook trots op het hoge aantal deelnemers aan de gratis toegankelijke, culturele activiteiten. Mevrouw A. van Heyningen zal op 31 oktober, tussen 12.45 uur en 13.00 uur het officiële startschot geven. Iedereen is hierbij van harte welkom.
10-10-2018  14:49
Vrijdag 12 oktober krijgen de leerlingen van onze school een brief mee met instructie voor het installeren van de SchoolApp. Vanaf die  datum zullen we ook vanuit de groep(en),  groep specifieke informatie gaan verstrekken via de SchoolApp aan ouders. Verder vindt u in de app onder andere: laatste nieuwsberichten, de kalender, nieuwsbrieven met daarin een overzicht van de weekkaarten.


 
02-10-2018  15:21
Het thema van de kinderboekenweek is “Kom erbij” en gaat over vriendschap. De Kinderboekenweek zal woensdag 3 oktober feestelijk geopend worden om 8.30 uur op het plein. U bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn. Alle kinderen zullen deze dag een werkblad “Boekenvrienden” mee naar huis krijgen, waarop ze kunnen invullen met welk boekenfiguur/ figuren ze wel bevriend zouden willen zijn. De week erop gaan we dit met alle kinderen van de school uitwisselen. Ook zullen we in de klassen op verschillende manieren aandacht besteden en praten met elkaar over vriendschap.